Waarom woningtaxatie belangrijk is

Een woningtaxatie is een onpartijdige, onbevooroordeelde evaluatie van hoeveel een woning waard is, en het is een belangrijk element bij het kopen of verkopen van een huis. Een taxateur Dordrecht is een  gediplomeerde of gecertificeerde professional. Een woningtaxatie is gebaseerd op vergelijkbare verkopen in de buurt en op de markt, evenals een visuele evaluatie van de staat van de woning.

Taxatie voordat je jouw huis gaat verkopen

Huiseigenaren die overwegen hun huis op de markt te brengen, kunnen een pre-listing taxatie aanvragen om een ​​beter idee te krijgen van de marktwaarde van het huis. Dit kan helpen bij het bepalen van een redelijke vraagprijs, waardoor de kans op een snelle verkoop wordt vergroot.

Het herfinancieren van jouw huis is een geweldige manier om geld te besparen

Wanneer je je huis herfinanciert, vervang je in wezen je vorige hypotheek door een nieuwe, omdat de waarde van je huis mogelijk is gestegen sinds je het voor het eerst kocht. Als gevolg hiervan zullen kredietverstrekkers een evaluatie willen om ervoor te zorgen dat het nieuwe hypotheekbedrag wordt gerechtvaardigd door de huidige waarde van de woning. Als de waarde van jouw huis is verbeterd sinds je het kocht, kun je mogelijk geld opnemen als onderdeel van het herfinancieringsproces. Als het echter is gedaald, kun je problemen ondervinden bij het verkrijgen van een nieuwe lening.

Belastingaanslag

Onroerende voorheffing wordt in veel staten berekend op basis van de reële marktwaarde van jouw huis. Als de geschatte waarde van jouw huis op je aanslagbiljet buitensporig blijkt te zijn, bijvoorbeeld als de huizenprijzen in jouw regio of stad zijn gedaald, kun je de beoordeling mogelijk aanvechten. Een onafhankelijke evaluatie kan je helpen om een ​​sterkere zaak te maken, wat kan resulteren in een lagere jaarlijkse aanslag op de onroerende voorheffing. De procedure voor het aanvechten van aanslagen verschilt per staat en gemeente.