Tips voor het kiezen van een makelaar

Het kopen of verkopen van een huis is voor iedereen een spannende ervaring. Het hele proces wordt vergemakkelijkt door een goede makelaar Leiden die de ins en outs van de markt kent. Maar met zoveel makelaars en agenten om uit te kiezen, kan het vinden van een perfecte specialist een ​​grotere uitdaging zijn dan je had verwacht. Werken met een topmakelaar die ervaren en betrouwbaar is, kan ervoor zorgen dat je eigendom tegen een goede prijs wordt verkocht en/of dat je koopt voor de beste prijs op de markt.

Kies de persoon, niet de ervaring

Kies een makelaar niet alleen op basis van ervaring. Hoewel het goed is dat de makelaar ervaring heeft, is dit niet alles. Je zult veel tijd met die makelaar doorbrengen. Kies iemand die aardig en echt is. Kies voor jezelf een persoon die goed bij jou past, niet voor het pand. Kies iemand die goed kan praten en onderhandelen. 

Vind een makelaar die je kunt vertrouwen 

Als klant begin je de dialoog, maar let goed op de makelaar en hoe hij/zij luistert en je vragen beantwoordt. De meeste succesvolle makelaars hebben toegang tot de kennis die nodig is om jouw eigendom zichtbaar te maken of om opties voor aankoop te vinden, maar er is een mens voor nodig om jouw specifieke doelen te begrijpen en eraan te werken. Neem de tijd om iemand te vinden die je respecteert en vertrouwt. 

Controleer of de makelaar het risico op een miskoop vermindert

Zoek een makelaar die eerlijk is over de risico's van kopen of verkopen. Gooi de vleierij en donzige makelaars weg. Je wilt iemand die realistisch is en proactief risico's kan verminderen. Let bij het interviewen van makelaars op degenen die echte statistieken gebruiken in hun antwoorden als het gaat om investeringsanalyse, marktprestaties op buurtniveau en de lange termijn impact van jouw beslissing om te kopen of verkopen.