Tips om de balans tussen werk en privé te behouden

Het is altijd een uitdaging geweest voor vrouwen om een ​​bloeiende carrière en een gelukkig gezinsleven te combineren. Fulltime werkende moeder zijn, gaat gepaard met stress en schuldgevoelens, omdat je niet in staat bent om evenveel tijd te besteden aan werk en gezin. Om met deze stress om te gaan heeft een vrouw de mogelijkheid om een ​​vrouwencoach te raadplegen. Hier zijn enkele tips die erg nuttig kunnen zijn. 

Prioriteiten stellen

Als je een succesvolle werkende vrouw wilt zijn, is het belangrijk om je prioriteiten te ordenen – zowel persoonlijk als professioneel. Stel jezelf een paar vragen om je verantwoordelijkheden op verschillende niveaus te achterhalen. Wat kan niet worden gecompromitteerd? Wat zijn die taken waar je wonderen in moet doen en die net goed genoeg kunnen zijn? Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden op het werk en in het gezin? Door deze antwoorden duidelijk te krijgen, kun je prioriteiten stellen, dingen organiseren en beslissen wat je wel en niet wilt doen.

Zoek hulp van anderen

Er is niets mis mee om te erkennen dat je niet alles alleen kunt doen en dat een beetje hulp je enorme werklast kan verlichten. Door alles zelf te doen, vermoei je je lichaam niet alleen, maar bereid je het ook voor op een inzinking in de toekomst. Bepaal wat je alleen moet doen en wat anderen kunnen doen. Zoek hulp van collega's, echtgenoot en familieleden wanneer je ze nodig hebt. 

Maak wat tijd voor jezelf 

Tijd vrijmaken om dingen te doen die je echt leuk vind, is het geheim om je privé- en werkleven in balans te brengen. Soms is het oké om aan jezelf te denken, wat vrije tijd te hebben en jezelf te verwennen. Doe gewoon alles wat je leuk vindt.