LED-VERLICHTING VERSUS TRADITIONELE VERLICHTING

Er is een verandering opgetreden in de manier waarop we onze huizen en bedrijven verlichten. Nog niet zo lang geleden waren er alleen traditionele gloeilampen die verwarmde wolfraam filamenten gebruikten om licht uit te stralen. Ze hadden een kort leven en waren erg duur om te runnen. Toen kwamen compacte fluorescentielampen en nu worden overal leds gebruikt. Hier zijn enkele voordelen van LED's. Je kiest aan de hand van deze informatie zelf of je traditionele verlichting of led verlichting werkplaats wilt.

LED-licht levensduur

Het belangrijkste voordeel van LED's in vergelijking met oude verlichtingsoplossingen is zonder meer de lange levensduur. De gemiddelde LED gaat 50.000 werkuren tot 100.000 werkuren of meer mee. Dat is een vele keren langer dan de meeste fluorescentielampen, metaalhalogenidelampen en zelfs natriumdamplampen. Het is meer dan 40 keer zo lang als de gemiddelde gloeilamp. Minder vaak wisselen betekent twee grote dingen: lagere onderhoudskosten in termen van arbeid en lagere kosten voor vervangende onderdelen (omdat de lampen gewoon niet kapot gaan voor een lange levensduur). 

LED-energie-efficiëntie

LED's nemen over het algemeen zeer weinig stroom op. De gegevens waarnaar moet worden gezocht bij het vergelijken van de energie-efficiëntie van verschillende verlichtingsoplossingen worden aangeduid met een van de twee termen: lichtrendement of nuttige lumen. Deze twee items beschrijven in wezen de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald per eenheid vermogen (watt) die door de lamp wordt geabsorbeerd. De ervaring is dat de meeste LED-verlichtingsprojecten resulteren in 60-75% van de totale energie-efficiëntie van de verlichting van de faciliteit. Afhankelijk van de bestaande verlichting en de specifieke upgrade van de LED's, kan de besparing oplopen tot meer dan 90%. 

LED's hebben een enorme ontwerp flexibiliteit

Omdat LED's zo klein zijn, kunnen ze in elke denkbare toepassing worden gebruikt. Ze kunnen in bundels worden samengevoegd voor een traditionele gloeilamp, afzonderlijk worden gebruikt als voor een klein lichtapparaat of op een lineaire manier in volgorde worden geregen.