Hoe kies je een industrieel behang?

Behangen was in het verleden populair en wordt ook nu weer steeds populairder. Ben jij nog niet zo thuis in industrieel behang, dan vraag je je  ongetwijfeld af wat er allemaal mogelijk is op dit gebied en waar je op moet letten als je industrieel behang gaat kopen. Deze tekst geeft antwoord op jouw vragen. Je vindt hieronder informatie over industrieel behang.

Behang om de stijl van de kamer aan te vullen

Denk voordat je gaat behangen na over de stijl van de kamer die je inricht. Als je op zoek bent naar iets romantisch, kies dan bijvoorbeeld voor een industrieel behang met damasten en bloemen met fijne lijnen in gedempte pastelkleuren. Faux-afwerkingen zoals beadboard en stucwerk zijn eenvoudige, casual oplossingen als je het casual wilt houden. Beadboard behang gecombineerd met organische, vloeiende bloemmotieven zorgt voor een gezellige, rustige sfeer. Als je voor een eigentijdse/fashion-forward look gaat, moet je rekening houden met sterke geometrische vormen met hoge glans en metalen accenten. Het high-fashion statement van dit jaar is grootschalige en levendige bloemen.

Type papier

Het wordt aanbevolen om te kijken naar het type papier dat het behang heeft nadat je de kleur en stijl van het gewenste ontwerp hebt bepaald. Als je het een en ander wilt veranderen, gebruik dan behang met een vliesrug. Het papier voor "paste-the-wall" is non-woven en zet niet uit. Omdat de pasta niet geweekt hoeft te worden, kan deze direct op de muur worden geplaatst, waardoor de decoratietijd wordt gehalveerd in vergelijking met traditioneel behang.

Platte patronen versus patronen met structuur

Het draait allemaal om persoonlijke smaak als het gaat om het kiezen van een vlak of gestructureerd ontwerp. Platte ontwerpen kunnen een muur er verfijnder uit laten zien, terwijl structuurpatronen een kamer een meer informele uitstraling geven. Behang dat is voorzien van een structuur kan een ruimte een dimensie geven en tegelijkertijd gebreken verbergen. Voor een monotone esthetiek kunnen verschillende soorten structuurbehang worden geverfd. Behangpatronen met een structuur zijn meestal minder ingewikkeld dan platte behangpatronen.