De juiste keuze voor hondenvoer

Probeert jij het beste hondenvoer voor jouw huisdier te kiezen? Een van de basisbehoeften van honden is goede voeding. Een van de meest effectieve manieren om jouw hond gezond te houden, is hem een ​​voedzaam dieet geven. Er zijn duizenden hondenbrokken-alternatieven, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Dierenartsen, fokkers, trainers en andere hondenbezitters hebben allemaal verschillende meningen over hondenvoeding.

Bekijk de ingrediënten

Houd er bij het bekijken van de ingrediënten rekening mee dat de inhoud op het etiket op gewicht wordt vermeld en dat vlees of vleesmaaltijden als eerste worden vermeld, omdat ze veel water bevatten. Kies een gerecht met vlees of vleesmeel als hoofdingrediënt. Honden zijn alleseters en mogen alleen in uitzonderlijke gevallen (zoals ernstige allergieën) vegetarisch worden gevoerd. De skeletspier van een dier, evenals het weefsel van het hart, het middenrif en de slokdarm zijn allemaal voorbeelden van 'vlees'. Het kan vet en kraakbeen bevatten, precies zoals vlees dat bedoeld is voor menselijke consumptie.

Bekijk de informatie over de voeding

De adequaatheidsverklaring, die meestal wordt gevonden bij de rest van de voedingsinformatie op een zak of container, kan zinnen omvatten als "biedt volledige en uitgebalanceerde voeding voor het onderhoud van volwassen honden", "alle levensfasen" of "puppy's". Zoek altijd naar de AAFCO-verklaring op de achterkant; bedrijven kunnen zich afmelden voor lidmaatschap, maar de strenge eisen van AAFCO zorgen ervoor dat de voedingswaarde behouden blijft.

Houd rekening met de leeftijd, het bewegingsniveau, het ras en de reproductieve status van jouw hond

Houd bij het kiezen van een portie geschikt hondenvoer rekening met de fysieke eigenschappen, het gedrag en de algehele gezondheid van jouw hond. Puppy's en moeders die borstvoeding geven hebben elke dag meer calorieën nodig, maar geriatrische huisdieren hebben minder nodig. Evenzo hebben actievere rassen meer calorieën nodig dan bankaardappelrassen. Door jouw hond de juiste soort en hoeveelheid voedsel te geven, kun je bij jouw hond obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen voorkomen.